Proiecte

Pasi spre devenire prin calatorie si cunoastere (microgrant UNICEF)

Liceul nostru a implementat la începutul anului şcolar 2022-2023 un nou proiect finanţat printr-un microgrant Unicef, în valoare de 10.000 lei. Programul a fost gestionat de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”. Prin acest microgrant, 39 de elevi de clasa a IX a şi a X a au luat parte la o excursie de cunoaştere a judeţului Bacău. Au descoperit locul copilăriei vestitului domnitor Ştefan cel Mare vizitând Biserica şi Muzeul de la Borzeşti, au vizitat şi s-au distrat în interiorul faimosului loc de recreere şi de tratament - Salina Târgu Ocna.

Pasi spre evolutie rapida! (proiect POCU)

Un proiect cu finanțare europeană POCU adresat familiilor care locuiesc în cartierele Republicii, Letea și Izvoare și care au un anumit grad de vulnerabilitate. Elevii liceului nostru care sunt înscriși în programul ”A doua șansă” în anul școlar 2022-2023 pot opta să urmeze cursuri de formare în meseriile de lucrător comercial, brutar sau măcelar. Pe parcursul școlarizării vor beneficia de pachete alimentare periodice și de un ajutor financiar în valoare de 600 lei la finalizarea cursurilor / obținerea calificării.

Educatie ecologică prin lectii de tip outdoor (microgrant UNICEF)

Educație ecologică prin lecții de tip outdoor Liceului nostru i-a fost aprobat un microgrant Unicef, în valoare de 10.000 lei. Programul este gestionat de Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

Programul ,,You NEET education” în scoala noastră (proiect POCU)

Programul ,,You NEET education” în scoala noastră Tinerii șomeri cu vârsta între 16-29 de ani înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă care au părăsit prematur sistemul de educație, au o a doua șansă. Proiectul vizează un grup țintă total de 420 de tineri. Contractul de finanțare este de 4.847.361,46 lei, fiind obținut de ISJ Bacău din fonduri POCU.I mplementarea proiectului se va derula timp de 30 de luni, în perioada 24.06.2021 – 23.06.2023, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bacău.

Proiectul EDUgate (proiect POCU)

EDUgate – program ce va fi derulat la Liceul Tehnologic ”Dumitru Mangeron” Bacău EDUgate, un program ce va contribui la reducerea numărului de preșcolari și elevi aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială din municipiul Bacău se implementa timp de 23 de luni, până în data de 31 decembrie 2023 de către ISJ Bacău, beneficiarul finanțării.Preșcolarii și elevii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială din zonele Izvoare și Letea-Republicii din Municipiul Bacău

Proiectului Analytical Thinking Project 2021-2022

În perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022  domna profesor Boboc Florinela a desfășurat, împreună cu elevii clasei a X-a C,  activități în cadrul proiectului eTwinning - Analytical Thinking Project.  Proiectul  este o colaborarea dintre 150 de elevi care sunt coordonați de 16 profesori din Turcia (10)  – fondator , Romania(1) – fondator,  Spania (1),  Portugalia(1), Republica Moldova(1) și Italia(2).  Scopul  principal al proiectului  este de a crește nivelul de gândire analitică în rândul tinerilor.     Activitățile desfășurate  au contribuit la dezvoltarea  gândirii creative prin scriere

Pagini

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.